Onze duurzame missie

Duurzaamheid
Duurzaamheid is de sleutel tot een betere wereld. Het houdt rekening met sociale, ecologische en economische verantwoordelijkheid. Het is ons doel om onze verantwoordelijkheid voor sociaal welzijn, milieubeheer en economische welvaart op de lange termijn transparant te beheren voor al onze belangen.

Onze missie
YPLC wil impact hebben op het leven van anderen. De wereld aanzienlijk groener maken met de meest milieuvriendelijke productie. We weten dat alles wat we doen ergens invloed op heeft. Wij weten dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Wij vinden dat kleding en ecologisch denken ook samen moeten gaan.

Duurzame Kwaliteiten
Een deel van onze manier van werken is het gebruik van duurzame stoffen, dus natuurlijke, biologische en gerecyclede stoffen. Elk van deze stoffen heeft zijn eigen ‘superkracht’. Bamboe leert bijvoorbeeld snel, waardoor je afkoelt of juist opwarmt. Het is zijdezacht om aan te raken. En het is ook net zo vriendelijk voor het milieu; snel groeien en met minimale middelen. Dan is er nog biologisch katoen. Het heeft niet zoveel water of schadelijke chemicaliën nodig als conventioneel katoen. Bovendien is het biologisch afbreekbaar, zodat er minder afval naar de vuilstort gaat. Gerecycled polyester begon zijn leven als een plastic fles of twee. Nu gerecycled en herwerkt, het is zo sterk en erg zacht. Kiezen voor duurzame kwaliteiten helpt onze impact op de planeet te verkleinen.
Vraag ons team naar de laatste trends! Elk seizoen creëren we een stoffenbibliotheek, als je een gratis exemplaar wilt, stuur dan een e-mail naar [email protected]

Organic
Natural
Recycled
(BCI)

The Better Cotton Initiative

(BSCI)

Business social compliance initiative

GOTS

Global organic textile standard

EOKO-TEX

The STANDARD 100 by OEKO-TEX

Recyclen vernieuwen en hergebruiken

Recycling
Het gebruik van gerecyclede stoffen helpt enorm bij het verminderen van afval, vervuiling en energie, dus dit maakt het milieu milieuvriendelijker. Met het hergebruik van gerecyclede stoffen in de productieprocessen of in consumptiecyclus is er een sterke daling van de CO2-uitstoot in vergelijking met de productie van nieuwe materialen. Een ander voordeel is dat de kledingstukken die zijn gemaakt van gerecycled polyester keer op keer kunnen worden gerecycled met weinig of geen kwaliteitsverlies, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd.

Bevoorradingsketen
We kunnen de ecologische duurzaamheid van onze kleding garanderen, omdat we onze eigen wereldwijde toeleveringsketen voor textiel en productie hebben ontwikkeld. Door transparant te zijn over onze totale toeleveringsketen - dus van de inkoop van de materialen tot de uiteindelijke productie - kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit van onze producten voldoen aan de normen van onze klanten en hun klanten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Voor ons zijn de manier waarop we zaken doen en hoe we met mensen omgaan beide belangrijk. We streven ernaar transparant te zijn in alles wat we doen. We willen eerlijke, veilige en legale werkomstandigheden bieden aan iedereen die bij ons werkt. Daarom is YPLC lid van BSCI, om verantwoordelijkheid te nemen en de sociale prestaties binnen onze totale supply chain te verbeteren.

Win-win
Wanneer u over kennis beschikt, kunt u betere keuzes maken voor u en de planeet. Wij, bij YPLC, willen je helpen bij het maken van de juiste keuze. Bij het kiezen van duurzame stofkwaliteiten en het nemen van de juiste beslissing binnen de supply chain, kan het een enorme impact hebben. Het is overal een overwinning!

Subscribe to our newsletter

Stay updated with news and trends.

× How can we help you?